• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marelično borovničeva marmelada

Sestavine

  • 750 g marelic
  • 250 g borovnic
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 4 cl mareličnega likerja

Priprava

Marelice in borovnice operemo in dobro odcedimo. Marelicam odstranimo koščice in jih polovico narežemo na majhne koščke, polovico pa spasiramo. Borovnice na rahlo pretlačimo z vilicami. Sadje stresemo v lonec, dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1, dobro premešamo in pustimo počivati na hladnem. Maso nato zavremo in pustimo vreti 6-8 minut. Naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj želirana. Lonec odstavimo z ognja in v marmelado dodamo še marelični liker. Napolnimo kozarce in jih dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz rabarbare, jagode in mete

Marmelada iz robid in borovnic

Marmelada iz kokosa in jagod

Jabolčna marmelada z jabolki

Marmelada iz breskev in fig

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".