• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Sestavine

  • 1 kg svetlo rdečih češenj
  • 1 kg želirnega sladkorja Wiener Zucker 1:1
  • sok 1 limone
  • 6 velikih kobuljev bezgovih cvetov
  • 2 žlici češnjevca

Priprava

Zrele češnje operemo, dobro odcedimo, odstranimo koščice in jih zmiksamo. Sadni masi primešamo želirni sladkor Wiener Zucker 1:1, dodamo limonin sok ter pustimo stati nekaj minut. Med tem dobro otresemo bezgove kobulje, ostrgamo cvetove in jih damo v pripravljene kozarce. Nato sadno maso zavremo in ob stalnem mešanju pustimo rahlo vreti 6 do 8 minut. Odstavimo lonec s kuhalne plošče in primešamo češnjevec. Kozarce napolnimo z vročo marmelado in jih takoj dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Malinova marmelada

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Češnjeva marmelada s cvetovi bezga

Češnjev džem z jagodičevjem

Bezgov žele

Sorbet iz lubenice

s kremo iz limone in vodke

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".