• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz breskev z belo čokolado

Sestavine

  • 1,5 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 200 g sesekljane bele čokolade

Priprava

Breskve najprej na hitro potopimo v vrelo vodo in nato v ledeno vodo, da lažje odstranimo lupino. Odstranimo koščice in breskve narežemo na majhne koščke. V loncu jih zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2:1 in zavremo. Med rahlim vrenjem mešamo 4-6 minut. Nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj gosta. Če se kapljica na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in v maso vmešamo belo čokolado. Drugače kuhamo še nekaj minut. Vlijemo v pripravljene kozarce in takoj dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz fig

Višnjeva marmelada

s kokosom

Marelična vaniljeva marmelada

Jabolčna-punč marmelada

Schwarzwäld marmelada

Marmelada iz čokolade in višenj

Marmelada iz borovnic in robid

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".