• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz breskev z belo čokolado

Sestavine

  • 1,5 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 200 g sesekljane bele čokolade

Priprava

Breskve najprej na hitro potopimo v vrelo vodo in nato v ledeno vodo, da lažje odstranimo lupino. Odstranimo koščice in breskve narežemo na majhne koščke. V loncu jih zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2:1 in zavremo. Med rahlim vrenjem mešamo 4-6 minut. Nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj gosta. Če se kapljica na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in v maso vmešamo belo čokolado. Drugače kuhamo še nekaj minut. Vlijemo v pripravljene kozarce in takoj dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Marelična vaniljeva marmelada

Marmelada iz borovnic in robid

Marmelada iz marelic in borovnic

Brusnično hruškova marmelada

Marmelada iz rabarbare in jagod

Ribezov "After Eight"

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".