Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcije / količine polnjenj: pribl. 1200 ml (6 skodelica x 200 ml)
Čas priprave: 15 minut
Bučo operite, prerežite na pol, odstranite sredico, bučo narežite na kocke in jo dušite v jabolčnem soku, dokler se ne zmehča. Pretlačite s paličnim mešalnikom.
Jabolka temeljito operite in olupite, odstranite sredico in jih na drobnem strgalu naribajte v bučni pire. Dobro premešajte s sladkorjem in limoninim sokom ter dodajte cimetove palčke.
Kuhajte ob vretju in mešajte 4 minute. Opravite želirni test.
Odstranite cimetovo palčko. Nalijte marmelado v pripravljene kozarce in jih dobro zaprite.
Namig:
Za pikanten okus marmeladi dodajte zvezdasti janež in 2 klinčka.
Če začimbe odstranite iz kozice, preden prelijete marmelado, jih lahko dobro sperete pod tekočo vodo, položite na kuhinjske papirnate brisače, da se posušijo, in jih lahko celo ponovno uporabite.
Marmelada je okusna z belim kruhom in sirom. Ko se bo znašel na mizi vaših prijateljev, ga bodo vsi želeli poskusiti!
Share or print this recipe