• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz breskev in fig

Sestavine

  • 600 g breskev
  • 400 g fig
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1

Priprava

Breskve na kratko zblanširamo v vreli vodi, jih operemo s hladno vodo, olupimo, razpolovimo in odstranimo koščice. Fige skrbno operemo pod tekočo vodo, jih obrišemo in odrežemo trd pecelj. Sadje najprej na grobo razrežemo in nato zmiksamo. Primešamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1 in ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča ter pustimo vreti 6 do 8 minut. Naredimo preizkus strjevanja (žličko marmelade damo na krožnik – če se strdi je kuhanje končano; če je še tekoča, jo je potrebno še kuhati, dokler se dovolj ne zgosti). Napolnimo v pripravljene kozarce in dobro zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Bezgov žele

Jabolčno-limetin žele

Slivova marmelada z vaniljo

Marelična marmelada z makom

Marmelada iz kokosa in jagod

Marmelada iz fig

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".