• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Sestavine

Za tla:

  • 3 zvitki listnatega testa
  • Wiener sladkor v prahu za posip

Za kremo:

  • 500 g skute
  • 300 gramov mascarponeja
  • 150 gramov kisle smetane
  • 200 g Wiener sladkorja v prahu
  • pribl. 6 žlic zamrznjenih borovnic (odmrznjenih)

Za okras:

  • Različne sladkarije, kot so čokoladna jajca ali jajca iz marcipana
  • sladkorni posip
  • cvetovi
  • borovnice

Priprava

Listnato testo vzamemo iz hladilnika 20 minut prej, da se pri razvijanju ne zlomi. Pečico segrejte na 200 °C zgornji/spodnji grelec. Listnato testo razvaljamo. Na list A4 nariši velikonočnega zajčka (ali ga natisni, glej sliko št. 3) in ga izreži. Predlogo položimo na listnato testo in po njej zarežemo z ostrim nožem. Zajčke iz listnatega testa potresemo s sladkorjem v prahu in pečemo v ogreti pečici 7 minut. Po 7 minutah odstranite, obtežite s pekačem in pecite še 7-10 minut do zlato rjave barve. (s tem boste zagotovili, da listnato testo ne bo preveč naraslo). Naj se ohladi.

Postopek ponovimo še z drugima dvema zvitkoma listnatega testa. Pustite, da se trije zajčki iz listnatega testa popolnoma ohladijo.

Nasvet: Iz preostalega testa lahko izrežemo druge oblike, kot so srčki, in jih tudi spečemo.

Za kremo zmešamo skuto, mascarpone, kislo smetano in sladkor v prahu ter dodamo borovnice. Kremo nadevajte v cevno vrečko s srednje veliko luknjo ali zvezdastim nastavkom.

Prvega zajčka iz listnatega testa položimo na desko ali krožnik in ga namažemo s kremo. Na kremo položimo drugega zajčka iz listnatega testa in ponovno nanesemo pike. Čez položimo zadnjega zajca, namažemo s kremo in okrasimo.

Za dekoracijo lahko uporabite različne sladkarije, kot so čokoladna jajca, jajca iz marcipana, sladkorni posip, pa tudi cvetove, koščke meringe ali jagodičevje.

Share or print this recipe

več receptov

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Tarte z meto in limono

Makov štrudelj

Korenčka torta s kremnim sirom

Začinjeni piškoti

Pecivo s presenečenjem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".