• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Korenčka torta s kremnim sirom

Sestavine

Peki papir 20*30cm
12/14 porcij

Korpus:

  • 200 g navadne moke
  • 50 g polnozrnate moke
  • 125 g olja
  • 175 g Sladkor za peko
  • 3 jajca M
  • 300 g naribanega korenja
  • 5 g sode bikarbone
  • 5 g pecilnega praška
  • 2 g mletega cimeta
  • 2 g mletega kardamoma
  • 1g soli
  • 1 pomaranča - lupina

Krema:

  • 250 g kremnega sira
  • 110 g Sladkor v prahu (ekstra fino mleti)
  • 30 g pomarančnega soka
  • 100 g masla

Kocke korenja:

  • 150 g korenja
  • 50 g pomarančnega soka
  • 50 g Sladkor za peko
  • 1/2 vanilijevega stroka

Priprava

V skledo odtehtamo grobo naribano korenje, dodamo olje in jajca, sladkor, začimbe, lupinico in sol ter dobro premešamo z lopatko. Nato dodamo obe moki, pecilni prašek in sodo bikarbono ter z lopatko dobro premešamo, da zmes postane brez grudic. To mešanico vlijemo v naoljen in pomokan pekač ter jo enakomerno porazdelimo. Nato zelo počasi pečemo na 160°C približno 25 minut oziroma toliko časa, da vstavljeno nabodalo ostane popolnoma suho. Pustite, da se ohladi na rešetki. Za nadev zmešamo sir, sladkor in pomarančni sok ter dobro stepemo z ročno metlico. Nato postopoma prilivamo stopljeno in ohlajeno maslo. Stepamo toliko časa, da dobimo gladko in puhasto kremo.

Takoj jo namažemo po površini ohlajenega pečenega biskvita. Korenje narežemo na manjše kocke 1*1*1 cm, damo v manjšo kozico, dodamo sok, vanilijo in sladkor ter kuhamo na zelo majhnem ognju, dokler se sirup ne zgosti. Pustite, da se zmes ohladi in nato z njo okrasite površino torte.

Share or print this recipe

več receptov

Pustna torta

Moderna linška torta

Carski praženec z dušenimi slivami

Korenčka torta s kremnim sirom

Rezine iz hrušk in marcipana

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".