• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčna-makova torta

Sestavine

za en škofovski pekač

Za testo:

  • 250 ml mleka
  • 250 g mletega maka
  • 400 g jabolk (pribl. 5 kosov)
  • 5 jajc
  • 130 g mehkega masla
  • 170 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 6 jedilne žlica pšeničnega škroba
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
     
  • Maslo ali moka za pekač
  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku) 

Priprava

Mleko zavrite, mleku dodajte mak in nenehno mešajte, nato odstavite z ognja in pustite stati pribl. 30 minut.

Jabolka razrežite na četrtine, odstranite sredico, jih olupite ter nato grobo naribajte.

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje z kroženjem zraka. Škofovski pekač namastimo ali posipamo z moko, ter obložite s papirjem za peko.

Ločite jajca in beljake stepite da dobite trdo peno. Maslo, sladkor in jajčni rumenjak stepemo do penastega. Zmešajte zdrob, pecilni prašek in ribana jabolka. Vmešajte mak in zatem nežno vmešajte stepene beljake.

Testo vlijte v pekač in pecite približno 55 minut (preverite z iglo). Ohlajeno sladico posipamo s sladkorjem.

 

Pripomba: Torta je zelo sočna in je odličnega okusa že naslednji dan.

Share or print this recipe

več receptov

Tiramisu z limono in malinami

Cesarski praženec

Čokoladni stožec

s karamelno lešnikovo pokovko

Marelična galeta s skuto

Čokoladni srnin hrbet

Čokoladna torta s poprovo meto

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".