Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 5-6 velikih čarovniških klobukov
V skledi zmešajte sladkor in cimet.
Jabolko razčetverite, odstranite sredico, olupite in narežite na majhne koščke. Dajte v posodo in dobro premešajte s približno polovico mešanice sladkorja in cimeta.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, on pekač obložite s papirjem za peko. Testo vzemite iz hladilnika in ga takoj uporabite. Delati morate hitro, sicer se bo testo prijelo na papir za peko.
Testo razvaljamo in razrežemo na približno 5-6 trikotnikov.
Jabolko s cimetom in sladkorjem položite na širši konec testa, ga prepognite navzgor in stisnite strani testa skupaj. Zgornji rob močno pritisnite z vilicami. Vrh trikotnika upognite na stran in tako oblikujte čarovniški klobuk. Tako naredimo tudi z drugimi trikotniki.
Čarovniške klobuke položite na pekač in jih z žlico potresite s preostalo mešanico sladkorja in cimeta. Pecite do zlato rjave barve na srednji rešetki pečice približno 18-22 minut.
Namig: Čarovniške klobuke lahko seveda napolnite tudi z marmelado ali lešnikovo kremo.
Pripomba: Če želite dobiti manjše čarovniške klobuke, testo najprej vodoravno prerežite na pol, nato pa ga razrežite na trikotnike.
Metla za čarovnice iz ostankov: Dva zunanja, manjša trikotnika posujte z mešanico sladkorja in cimeta ter zavijte. Z nožem opravimo nekoliko rezov na eni strani palčke. Ko se ohladi „nabodite“ na Mikado palčko iz piškotov.
Share or print this recipe