Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 12-15 nabodal
Za testo za zavitek (če ga morate pripraviti hitro, lahko uporabite tudi kupljeno testo (2 zvitka))
Za jabolčni nadev:
Nadalje:
Vse sestavine za testo za zavitek gnetite približno 10 minut, da dobite trdo testo.
Testo z rokami oblikujte v gladko kepo, posodo sperite z vročo vodo in pustite počivati 15 minut. Medtem pripravimo sestavine za jabolčni nadev.
Jabolka olupite, odstranite sredico in narežite na majhne kocke. V posodi premešajte ostale sestavine.
Na pomokani delovni površini testo za zavitek čim bolj raztegnite. Stisnite pest, nanjo položite testo in ga s hrbtno stranjo roke nežno potegnite narazen. Naj bo tako tanko, de se skoraj da vidi čez testo. Testo položite na pomokano delovno površino in odstranite debelejše robove.
Pečico segrejte na 200 °C, pecite zgoraj/spodaj in pekač obložite s papirjem za peko.
Testo premažite s raztopljenim maslom.
Dolgi spodnji rob testa premažite z jabolčnim nadevom do debeline prsta in testo enkrat ali dvakrat zvijete, da nastane tanek trak z nadevom.
Odrežite z testa in razdelite na približno 6 enako širokih zvitkov.
Zvitke nataknite na nabodala in položite na pripravljen pekač. To ponovite s preostalim testom.
Nabodala premažite s stepenim jajcem, potresite s sladkorjem in približno 20 minut pecite v ogreti pečici, dokler niso hrustljava.
Najbolj okusna je ko je še topla.
Share or print this recipe