• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pisane čokoladne tortice

Sestavine

Za testo:

  • 250 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 125 ml olja
  • 125 ml vode
  • 250 g moke
  • 1 paket pecilnega praška
  • 30 g kakava
  • Marelična marmelada

 

Za nadev:

  • 125 g stepene smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 2 žlici Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1-3 skodelice kakavove glazure

 

 

 

Priprava

Za testo penasto zmešajte jajca z sladkorjem za peko in vaniljevim sladkorjem. Postopoma vmešajte olje in vodo – dlje, ko boste mešali, bolj zračna bo postala mešanica! Moko zmešajte s pecilnim praškom in kakavom ter jo vmešajte v jajčno mešanico. Testo razporedite na pekač in pecite 20-25 minut, približno 180 °C.

Za čokoladni ganaš zlomite čokolado na koščke. V loncu zavrite stepeno smetano in lonec odstavite s štedilnika. Dodajte čokolado in sladkor v prahu ter temeljito mešajte, da se vsi koščki popolnoma raztopijo. Ganaš pokrijte in ga pustite v hladilniku, da se popolnoma ohladi. Nato ga stepite z mešalnikom, dokler ne postane trd.

Z okroglim rezalnikom za piškote izrežite kroge iz testa. Polovico krogov odstavite in jim odrežite robove (za glave). Preostale kroge premažite z marelično marmelado in nato s čokoladno kremo. Na vrh položite zaobljene kroge. Čokoladne torte položite na rešetko, spodaj pa postavite pladenj, da ujame odvečno čokolado.

Segrejte čokoladno glazuro. Ko je ta tekoča, torte najprej obložite z glazuro ob strani, nato pa po vrhu razporedite nekaj čokoladne glazure. Pustite, da se posuši. Na tortice prilepite še oči.

Za indijsko perje: Iz barvanega gradbenega papirja zrežite približno 1,5 cm široke trakove. Te predhodno narišite s svinčnikom in ravnilom. Trak položite okoli čokoladnega kolača, naj bo 1 – 1,5 cm širok. Z njim oblikujte krog in ga spnite s peresom.

Share or print this recipe

več receptov

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Cesarski praženec

Makroni iz vanilije

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Adventna torta

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

z video navodili

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".