• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Sestavine

40 kosov
Testo:

  • 250 g navadne pirine moke
  • 15 g Sladkor za peko
  • 50 g masla
  • 30 g koruznega škroba
  • 80 g mleka
  • 1 jajce M
  • 3 g posušenega ingverja
  • 2 g kurkume
  • 2 g pecilnega praška
  • 2 g soli

Za praženje:

  • 1 liter repičnega olja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g granuliranega sladkorja

Priprava

Vse sestavine razen mleka in jajc stehtajte v skledo in naredite drobljenec. Nato dodajte preostale sestavine in vmesite gladko, nelepljivo testo. Pokritega postavimo v hladilnik za približno 15 minut, da počiva, nato pa ga na pomokani površini z valjarjem razvaljamo v približno 40 x 30 cm velik pravokotnik, 2-3 mm tanko. Testo z rezalnikom za pico ali ostrim nožem narežemo na približno 1-2 cm debele trakove, iz vsakega oblikujemo vozel ali presto.

Olje nalijte v manjši lonec, tako da ima globino približno 5-6 cm. Segrejemo na temperaturo 170C in preste po malem pražimo do zlato rjave barve. Odstranite jih in položite na pladenj s prtički, da vpijejo odvečno olje. Še mlačne jih obložimo s sladkorno mešanico. Najbolj okusne so sveže.

Share or print this recipe

več receptov

Rabarbarina torta

Pecivo s presenečenjem

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

z video navodili

Kolački z makom in vaniljo

Čokoladni srnin hrbet

Kostanjevo pecivo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".