• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Začinjeni piškoti

Sestavine

Porcije: pribl. 6-8
Čas priprave: 25 minut

  • 300 g moke
  • 200 g hladnega masla
  • 50 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička morske soli
  • 15 g mešanice italijanskih začimb, sušenih
  • sveža zelišča (npr.: rožmarin, žajbelj, koper, peteršilj)

Priprava

Hladno maslo hitro narežite na kocke in skupaj z drugimi sestavinami, razen svežih zelišč, zgnetite v testo.

Testo na pomokani delovni površini z valjarjem razvaljajte na debelino približno 5 mm.

Na razvaljano testo razporedite liste in vejice rožmarina, žajblja, kopra in peteršilja.

Testo prekrijte s papirjem za peko in ga ponovno razvaljajte z valjarjem ter vanj vtisnite sveža zelišča.

Pekač obložite s papirjem za peko in pečico segrejte na 180 °C (pečenje od zgoraj/spodaj).

Z okroglim modelčkom za piškote iz testa izrežite kroge s premerom približno 4 cm in jih položite na pripravljen pekač.

Piškote pecite približno 15 minut. Počakajte, da se ohladijo.

 

Share or print this recipe

več receptov

Velikonočni zajčki

Moderna linška torta

Fina makova torta

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Makovi zvitki

Pisana skleda za kosmiče

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".