• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Skutna torta (brez peke)

Sestavine

Sestavine (za 12 do 16 koščkov)

Za osnovo

  • 275 g polnozrnatih piškotov
  • (lahko uporabite »albert« piškote ali kakšne podobne)
  • 100 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 125 g masla 
  • ščepec soli

Za nadev

  • 250 g polnomastne nepasirane skute (lahko uporabimo kakovostno albuminsko skuto)
  • 500 g pasirane skute
  • 100 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • sveže stisnjen sok dveh limet
  • naribana lupinica dveh limet
  • 180 g bele, drobno nasekljane čokolade
  • 6 - 8 lističev želatine (lahko uporabimo tudi 3 zavitke granulirane želatine)
  • sredica 1 vaniljevega stroka oziroma žlička kakovostne mlete vanilje 

Za sneg

  • 2 beljaka velikih jajc
  • 50 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 2 - 3 limete za okrasitev

Priprava

Dno okroglega pekača ali tortnega modela obložimo s papirjem za peko. Piškote zmeljemo v mešalniku ali pa jih zložimo v vrečko, ki jo dobro zapremo, in jih zdrobimo z valjarjem. Nato jih vsujemo v večjo skledo.

Segrejemo maslo, da se stopi, odstavimo s štedilnika in počakamo, da se ohladi. V ohlajeno, stopljeno maslo primešamo sladkor in ščepec soli, premešamo, nato z mešanico prelijemo piškotne drobtine, še enkrat premešamo in z mešanico enakomerno obložimo dno tortnega modela. Vsaj za eno uro postavimo v hladilnik, da se malo strdi. 

Obe vrsti skute zmešamo v gladko maso. 

Naribamo lupinici limet, preostanek limet stisnemo v sok in ga skupaj z naribano lupinico primešamo v skuto. 

Belo čokolado raztopimo, dodamo ji sladkor, vse skupaj premešamo in skupaj z nastrgano sredico vaniljevega stroka (ali z mleto vaniljo) zlijemo v skutno maso, v katero na koncu primešamo še lističe želatine ali pa želirno maso, ki jo pripravimo po navodilih z embalaže.  

Maso enakomerno porazdelimo po piškotni oblogi in vse skupaj postavimo čez noč v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.

Tik pred serviranjem stepemo beljake skupaj s sladkorjem v trd sneg, maso nadevamo v brizgalno vrečko (lahko uporabimo tudi navadno vrečko za zamrzovanje živil) in z njo okrasimo skutno torto. Če želimo, lahko vrh torte okrasimo tudi z rezinami sveže limete. 

Share or print this recipe

več receptov

Adventna torta

Srnin hrbet

Pisane čokoladne tortice

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Korenčka torta s kremnim sirom

Kokosovi piškoti s sladkorno glazuro

in posušenimi cvetovi

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".