• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pecivo s presenečenjem

Sestavine

Za srčke

  • 180 g masla
  • 180 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 4 jajca
  • 300 g moke
  • ½ paketa pecilnega praška
  • 50 ml mleka
  • 40 ml Baileys
  • Vaniljev strok
  • Rdeča barva za živila

Za testo:

  • 225 g masla
  • 220 g Wiener Zucker sladkorja
  • 4 jajca
  • 450 g moke
  • 50 g naribanih lešnikov
  • ½ paketa pecilnega pšraka
  • 2 kapici ruma
  • 0,125 l mleka
  • Wiener Zucker sladkor v prahu za okrasitev

Priprava

Pečico segrejte na 175 °C. Maslo sobne temperature stepite s sladkorjem, dokler ne nastane penasta zmes. Zmešajte moko in pecilni prašek ter postopoma dodajajte jajca. Vmešajte še mleko in Baileys. Testo obarvajte intenzivno rdeče z barvili za živila. Testo pecite na 175 °C približno 1 uro. Nato z modelčkom izrežite srčke.

Mehko maslo stepajte s sladkorjem, da nastane penasta zmes. Med stepanjem počasi dodajajte še jajca. Pecilni prašek zmešajte z moko in oreščki ter mešanico postopoma vmešavajte v masleno maso. Testo vlijte v pekač in nato izrezane srčke položite enega zraven drugega v testo. Prelijte s preostankom testa. Pecite eno uro na 175 °C, nato pa pecivo pustite počivati. Postrezite posipano s sladkorjem v prahu.

Nasvet: Iz preostale rdeče mase pripravite cake popse. Pečeno testo zmešajte z marmelado ali kremnim sirom ter dodajte malce sladkorja. Iz mokrega testa nato oblikujte kroglice, ki jih namočite v čokoladno glazuro.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Palačinke s kokosom in banano

Kostanjevo pecivo

Makroni iz vanilije

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Jabolčni tart

Bananin kruh

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".