• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna mangova poke cake

Sestavine

Porcije: 15
Čas priprave: 75 minut (brez hlajenja)

​​​Za čokoladno orehovo torto:

  • 250 g masla sobne temperature
  • 150 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 4 jajca
  • 220 g moke
  • 150 g mletih orehov (kot alternativa: lešniki)
  • 1 ščepec soli
  • 10 g pecilnega praška
  • 40 g holandskega kakava za peko
  • 80 g grenke čokolade
  • 100 ml mleka

Za mango marmelado:

  • 1000 g pulpe manga
  • 100 ml svežega pomarančnega soka
  • 500 g Wiener želirni sladkor 2:1

Za nadev:

  • 100 ml stepene smetane
  • 150 g mango marmelade

Za na vrh:

  • 150 ml stepene smetane
  • 3 jedilne žlice mango marmelade
  • Pol sadeža manga
  • 20 g kokosove moke
  • Volčja jabolka (perujska češnja) (po želji)

Priprava

Čokoladna orehova torta:

  1. Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.
  2. Škofovski pekač velikosti 30x11 cm obložite s papirjem za peko ali ga premažite z maslom in posipajte z moko.
  3. Čokolado stopite nad paro.
  4. Maslo sobne temperature zmešajte s sladkorjem da dobite kremasto maso.
  5. Jajca dodamo eno po eno.
  6. Dodajte topljeno maslo in orehe.
  7. Moko zmešajte s pecilnim praškom, holandskim kakavom v prahu in soljo, nato jo izmenično z mlekom dodajte smetani in dobro premešajte, da dobite homogeno testo.
  8. Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in ga pecite 50-60 minut. (Preverite z vbodom igle)
  9. Pečeno čokoladno torto z orehi vzemite iz pečice in jo pustite 15 minut hladiti v pekaču, nato jo odstranite in pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki.

Namig: Na polovici časa med peko torto pokrijte s papirjem za peko, da se ne zažge.

Mangova marmelada:

  1. Sadež manga narežite na majhne kocke in tako dajte v skledo s pomarančnim sokom in želirnim sladkorjem.
  2. Zavrite in s paličnim mešalnikom naredite pire.
  3. kuhajmo ob vretju 4 minute. Zatem nalijte v pripravljene steklenice.
  4. Počakajte, da se ohladijo.

Nadev:

  1. Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.
  2. Vanj napolnite mangovo marmelado. Marmelada naj ostane v »črtah«.
  3. Vrečko za brizganje z nastavkom za dekoracijo napolnite z nadevom.

Vrh:

  1. Ohlajeno čokoladno torto z orehi položite nazaj v pekač.
  2. Z leseno kuhalnico pecivo prečno prebodite na 3 mestih na različnih globinah.
  3. Nadev vlijte v luknje in slaščico vsaj za 30 minut postavite v hladilnik.
  4. Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene. Kokosove kosmiče pražite v neoprijemljivi ponvi brez maščobe, dokler robovi kosmičev ne porjavijo. Mango razrežite na majhne kocke.
  5. Pecivo vzemite iz pekača in po vrhu na grobo razporedite stepeno smetano. Na vrh namažite mangovo marmelado.
  6. Krasimo z koščki manga, perujskimi češnjami in praženimi kosmiči kokosa.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Začinjeni piškoti

Čokoladna salama

Pisane čokoladne tortice

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".