• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

Sestavine

Okrogla oblika 24 cm 12/14 porcij
Testo:

  • 200 g navadne moke
  • 120 g strde moke
  • 130 g granuliranega sladkorja
  • 350 g jogurta
  • 100 g olivnega olja
  • 2 jajci M
  • 9 g pecilnega praška
  • 1 pomarančna lupina in sok
  • 2 g soli

Kandirane pomaranče:

  • 500 g rdečih pomaranč
  • 150 g granuliranega sladkorja
  • 120 g vode
  • 1 vanilijev strok
  • 2 g soli

Priprava

V skledo odmerimo obe vrsti moke, sladkor, pecilni prašek, sol in pomarančno lupinico ter na suho premešamo. Dodamo jogurt, olje, pomarančni sok in z lopatko ali ročno metlico zmešamo do gladke zmesi. Pekač za torto obložimo s papirjem, vanj vlijemo zmes in pečemo na 160°C približno 30 minut oziroma dokler nabodalo, ki ga vstavimo v sredino, ne pride ven suho. Biskvit pustite, da se ohladi v ovalu, nato pa ga previdno zrahljajte z nožem in preložite na servirni krožnik. Pomaranče dobro operemo in z ostrim nožem narežemo na 7 do 8 mm debele rezine. Položimo jih na dno večjega lonca, dodamo sol, vanilijev strok in kristalni sladkor, zalijemo z vodo in neposredno na površino položimo iz papirja za peko izrezan krog, ki bo prekril vse pomaranče.

Na zelo majhnem ognju kuhamo približno 30 minut, dokler večina tekočine ne izhlapi in se pomaranče osladijo. Pustimo, da se na kratko ohladijo, nato pa jih še tople previdno odstranimo iz lonca na pekač obložen s papirjem za peko. Ohlajeno torto okrasimo s pomarančami in preostankom sirupa, ki je ostal v loncu. Zraven lahko postrežete žlico ali dve jogurta.

Share or print this recipe

več receptov

Borovničevo-čokoladne kocke

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

Palačinke s kokosom in banano

Buhteljni z vaniljevo kremo

Makroni iz vanilije

Polžki z borovnicami in skuto

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".