Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Glazura
Mleko segrejte do mlačnega. Dodamo kvas in pomešamo.
Vse suhe sestavine dajte v veliko skledo ter premešajte.
Postopoma dodajajte mešanico mleka in kvasa - sestavine pregnetite z mešalnikom (kavelj za testo). Ko je vse skupaj zgneteno v enotno testo, testo pregnetite z rokami. Pokrijte in pustite vzhajati na toplem mestu vsaj 30 minut.
Ko se testo podvoji, ga na pomokani površini razvaljajte v velik kvadrat in površino testa premažite z marmelado. Daljšo stran tesno zvijemo. S šivom navzdol z ostrim nožem po dolžini prerežite biskvitno rolado na pol. Oba deleža zvijemo skupaj v venec in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko - konce zvijemo skupaj. Pokrijte in pustite vzhajati vsaj 30 minut.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Venec pecite približno 50 minut, dokler ne dobi zlatorjave barve.
Share or print this recipe