Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za 12 kosov
Za testo:
Za nadev skutine torte:
Za jagodni kompot:
Nadalje:
Maslene kekse dajte v vrečko za zamrzovalnik in jih zdrobite z valjarjem (uporabite lahko tudi valjar).
Vse sestavine testa zamesimo v gladko testo. Naj ostane čim bolj hladno.
Iz krhkega testa oblikujte kroglice, kroglice sploščite, pokrijte in pustite počivati v hladilniku vsaj pol ure.
Za nadev, beljake in sol stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena. Skuto premešajte z rumenjaki, kremnim sirom, sladkorjem, vaniljo, limoninim sokom in škrobom do kreme, nato pa nežno vmešajte stepene beljake.
Pečico segrejte na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Na pomokani delovni površini testo razvaljajte na debelino približno 5 mm ali malo tanjše in izrežite kroge, katerih premer je nekoliko večji od premera vdolbinic za mafine. Kroge testa potisnite v pekače za mafine.
Nato jih napolnite z nadevom za skutino torto in pecite približno 30-35 minut, da se zlato rjavo zapečejo.
Jagode razčetverite in skupaj z drugimi sestavinami dajte v manjšo ponev. Na srednji temperaturi med občasnim mešanjem kuhajte približno 7-10 minut.
Po peki pustite, da se mafini popolnoma ohladijo, in jih s tanjšim nožem odstranite iz pekačev. Mafine prelijte z jagodnim kompotom in postrezite.
Share or print this recipe