Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine
Štirikotni pekač za kolače namažemo z zmehčanim maslom in potresemo z moko.
Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. Plitvi pekač obložimo s peki papirjem, nanj vsujemo orehe in jih damo v pečico za približno deset minut, da se zlato rjavo zapečejo. Nato jih vzamemo ven, pustimo, da se ohladijo, in jih grobo nasekljamo.
Temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo in počakamo, da se na pol ohladi.
Presejemo moko ter ji dodamo pecilni prašek in kakav v prahu. V mešanico vsujemo še orehe in grobo nasekljano belo čokolado.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
Maslo, polovico sladkorja za peko Wiener Zucker, sol in naribano pomarančno lupinico penasto zmešamo, nato v maso počasi vlivamo mlačno, raztopljeno temno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in na koncu dodamo še rumenjake.
Beljake in preostanek sladkorja za peko Wiener Zucker stepemo v kremast sneg in ga začnemo izmenično vmešavati v masleno maso z mešanico moke, orehov in čokolade. Maso dobro premešamo ter jo vlijemo v namaščen in pomokan pekač, ki ga damo v segreto pečico na srednjo rešetko. Testo pečemo 45 minut na 160 stopinj Celzija.
Ko je testo pečeno, ga stresemo iz pekača in počakamo, da se popolnoma ohladi. Nad vodno kopeljo raztopimo v enem loncu temno, v drugem pa belo čokolado. Ob žlici, da nastanejo zanimive vijuge, ju izmenično prelijemo čez kolač in pustimo, da se preliv dodobra strdi.
Share or print this recipe