• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Mini jabolčni zavitki na nabodalu

Sestavine

za pribl. 12-15 nabodal

Za testo za zavitek (če ga morate pripraviti hitro, lahko uporabite tudi kupljeno testo (2 zvitka))

  • 120 g moke
  • 60 g mlačne vode
  • 1 ščepec soli
  • 1 jedilna žlica olja

Za jabolčni nadev:

  • 400 g kislih jabolk
  • 40 g krušnih drobtin
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • sok 1 limone
  • ½ čajna žlička cimeta
  • ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • ½ čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 20 g rozin (po želji)

Nadalje:

  • 40 g topljenega masla
  • 1 jajce za mazanje
  • Wiener Zucker sladkor za peko  za posipanje
  • Lesena nabodala

Priprava

Vse sestavine za testo za zavitek gnetite približno 10 minut, da dobite trdo testo.

Testo z rokami oblikujte v gladko kepo, posodo sperite z vročo vodo in pustite počivati 15 minut. Medtem pripravimo sestavine za jabolčni nadev.

Jabolka olupite, odstranite sredico in narežite na majhne kocke. V posodi premešajte ostale sestavine.

Na pomokani delovni površini testo za zavitek čim bolj raztegnite. Stisnite pest, nanjo položite testo in ga s hrbtno stranjo roke nežno potegnite narazen. Naj bo tako tanko, de se skoraj da vidi čez testo. Testo položite na pomokano delovno površino in odstranite debelejše robove.

Pečico segrejte na 200 °C, pecite zgoraj/spodaj in pekač obložite s papirjem za peko.

Testo premažite s raztopljenim maslom.

Dolgi spodnji rob testa premažite z jabolčnim nadevom do debeline prsta in testo enkrat ali dvakrat zvijete, da nastane tanek trak z nadevom.

Odrežite z testa in razdelite na približno 6 enako širokih zvitkov.

Zvitke nataknite na nabodala in položite na pripravljen pekač. To ponovite s preostalim testom.

Nabodala premažite s stepenim jajcem, potresite s sladkorjem in približno 20 minut pecite v ogreti pečici, dokler niso hrustljava.

Najbolj okusna je ko je še topla.

Share or print this recipe

več receptov

Pecivo s presenečenjem

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Čarovniški klobuk na hitro, z jabolčnim nadevom

Piña Colada-vaflji

z mehurčki s pečenim ananasom

Kolački z makom in vaniljo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".