• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Zebrasta torta brez peke

Sestavine

Število porcij: 10
Čas priprave: 20 minut (brez hlajenja)

  • 80 g masla
  • 200 g čokoladnih maslenih piškotov
  • 250 g jagod (svežih ali zamrznjenih, odmrznjenih in odcejenih)
  • 200 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 750 g skute
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 9 želatinska lističa

Za dekoracijo

  • 1 pest jagod
  • Poprova meta

Priprava

Model za torto na spenjanje s premerom 20 ali 22 cm obložite s papirjem za peko.

V majhni ponvi počasi stopite maslo.

Čokoladne maslene kekse dajte v vrečko za zamrzovalnik in jih zdrobite z valjarjem. Nato zmešajte s stopljenim maslom.

Mešanico drobtin enakomerno razporedite po dnu modela za torte in jo močno pritisnite s kozarcem. Postavite v hladilnik.

Jagode operite, odstranite peclje. Dodajte 1 žlico limoninega soka in 50 g sladkorja ter naredite pire.

Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.

Želatino za 5 minut namočite v hladno vodo.

V skledo dajte skuto, 150 g sladkorja in vanilijev sladkor ter premešajte.

Želatino dobro pretlačite in jo stopite v kozici na nizki temperaturi.

V stopljeno želatino vmešajte tretjino skute in segrevajte, da dobite tekočo zmes. Dodajte preostali mešanici skute in temeljito premešajte.

Dodajte stepeno smetano, dokler ne postane čvrsta.

Tretjino skute in stepene smetane vlijte v skledo in zmešajte z jagodnim pirejem.

Na sredino tortne baze vlijte zajemalko skutne kreme, na sredino pa položite zajemalko jagodne skutne kreme. Ponavljajte, dokler ne izgine vsa smetana.

Torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje pa čez celo noč.

Odstranite rob tortnega modela. Okrasite s prepolovljenimi ali na četrtine narezanimi svežimi jagodami in svežo poprovo meto.

Share or print this recipe

več receptov

Browniji iz avokada

brez glutena

Palačinke zaljubljenih

Čarovniški klobuk na hitro, z jabolčnim nadevom

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

Piškoti za srečo

Pecivo s presenečenjem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".