• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Borovničevo-čokoladne kocke

Sestavine

Za  80 koščkov potrebujemo:

  • 600 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 250 g masla
  • 250 g Wiener Zucker sladkorja
  • 3 jajca
  • 5 žlic stepene smetane
  • ½ zlička začimb za medenjake
  • 1 čajna žlička cimeta

Krema/namaz

  • 350 g borovničeve marmelade

Za potapljanje

  • 1-2 skodelici kakavove glazure
  • Borovničev prah (po želji)

Priprava

Vse sestavine zmešamo s kuhalnico, lahko pa se postopka lotimo drugače in v posodi najprej zmešamo moko in pecilni prašek, vse skupaj vsujemo na čist pult in na sredini naredimo vdolbino, kamor položimo na koščke narezano maslo, nato pa se lotimo gnetenja z rokami. Dodamo jajca, stepeno smetano, začimbe za medenjake in cimet ter ponovno pregnetemo.

Pečico medtem segrejmo na 200 °C, program zgoraj/spodaj.

Testo razpolovimo in eno polovico razvaljamo na pomokani površini ter jo položimo na pekač, ki je obložen s peki papirjem. Testo namažemo z marmelado in nanjo položimo še drugo polovico razvaljanega testa. Pečemo 25 minut, pustimo, da se ohladi.

Ko se pecivo ohladi ga razrežemo na enakomerne koščke. Nato v skladu z navodili pripravimo kakavovo glazuro, v katero kocke namočimo do polovice, potem pa jih posujemo še z borovničevim prahom.

 

Pecivo pustimo nekaj časa, da se ohladi in posuši ter ga shranimo v kozarce za piškote. Če ga seveda prej ne zmanjka.

Share or print this recipe

več receptov

Krompirjeva torta s čokolado

Pisani krhki piškoti

Rabarbarina torta

Marcipanove kroglice z ingverjem

Pisane čokoladne tortice

Kokosove paličice

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".