• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz rabarbare in jagod

Sestavine

  • 500 g rabarbare
  • 400 g jagod
  • 1 pakiranje Wiener Zucker želirnega sladkorja 2:1
  • 1 žlička citronske kisline
  • 10 g sončničnega olja

Priprava

V posodi zmešajte nasekljano rabarbaro, jagode, Wiener Zucker želirni sladkor, malo citronske kisline in olja. 10 minut počasi segrevajte zmes in jo neprestano mešajte. Pustite, da mešanice vre 8 minut. V kolikor je na zmesi nastala pena jo odstranite.

Vročo marmelado nalijte v čiste kozarce. Te nato tesno zaprite in za nekaj minut postavite na glavo.

Hranite v hladnem in temnem prostoru, odprte kozarce pa v hladilniku.

Namigi:

Malo citronske kisline bo izboljšalo barvo vaše marmelade, saj se sicer jagode precej hitro razbarvajo.

Marmelado lahko vmešate v navaden jogurt in hitro boste dobili okusen sadni jogurt.

Share or print this recipe

več receptov

Višnjeve sanje

Bezgov žele

Ribezov "After Eight"

Schwarzwäld marmelada

Marmelada iz čokolade in višenj

Marmelada iz breskev in malin

Marmelada iz pečenih jabolk

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".