• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marelična marmelada z lešnikovo čokolado

Sestavine

  • 1,4 kg marelic
  • 500 g Wiener Zucker želirnega sladkorja 3:1
  • 200 g Noisette čokolade
  • 1 merica ruma

Priprava

Operite marelice in odstranite koščice. Marelice dajte v posodo, jih zmešajte z Wiener Zucker želirnim sladkorjem, nato pa kuhajte nekaj minut. Vsebino spasirajte in precedite. Mešanico nato zavrite in pustite, da vre 4 minute. Naredite želatinski test!

Dodajte čokolado in rum. Ko se čokolada stopi, marmelado vlijte v pripravljene kozarce in jo tesno zaprite.

Nasvet: Na koncu kuhanja v marmelado vmešajte na drobno sesekljane lešnike.

» Navodila po korakih.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Vložene breskve z kardamomom

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Marmelada iz breskev z belo čokolado

Marmelada iz pečenih jabolk

Marmelada iz rabarbare, jagode in mete

Češnjev džem z jagodičevjem

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".