• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Makov štrudelj

Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 380 g mleka
  • 105 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 10 g svežega kvasa
  • 40 g masla
  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlici limonine paste
  • 300 g maka
  • 40 g ruma ali mleka
  • 40 g slivove marmelade

Priprava

Moko, mleko, sladkor, kvas, maslo, jajce in limonino pasto stresite v skledo in zamesite. Namastite dodatno posodo in vanjo položite testo. Pokrijte ga in pustite, da 1-2 uri vzhaja ob sobni temperaturi.

V posodo stresite mak in mu dodajte 250 g mleka, rum, 75 g sladkorja, slivovo marmelado in 1 ¼ limonine paste. Nadev malce segrejte in nato pokrijte s pokrovom.

Na pekač namestite peki papir. Testo prerežite na pol in ga razvaljajte na pomokani površini. Nanj namažite polovico nadeva, na vsaki strani pustite 2 cm roba. Testo zavijte v obliko štrudlja. Ponovite še z drugo polovico testa. Pecivo nato pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite, da še 30 minut vzhaja.

Zmešajte eno jajce in eno žlico mleka ter previdno premažite štrudelj. Pecite 30 minut na 170 °C, dokler ne postane zlato rjave barve.

Share or print this recipe

več receptov

Medenjaki z mandarinami in mangom

Mini jabolčni zavitki na nabodalu

Biskvitna rolada z borovnicami

Focaccia z drobljencem iz češenj in marelic

Browniji iz avokada

brez glutena

Mafini s cimetovimi zvitki

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".