• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Medenjaki z mandarinami in mangom

Sestavine

  • 1 jajce
  • 2 žlički cimeta
  • Ščepec soli
  • 70 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 50 g drobno naribanih pistacij
  • 100 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 70 ml sončničnega olja
  • 60 g maskarponeja
  • 125 g nugata
  • 100 g grenke kuverture
  • 140 ml stepene smetane
  • 1 čajna žlička začimb za medenjake
  • 50 ml vode
  • 100 ml mandarininega soka
  • 1 kos manga narezanega na kocke
  • Lešniki

 

Priprava

Stepamo jajce, cimet, sol in sladkor, dokler ne dobimo penaste mešanice. Posebej zmešamo pistacije, moko in pecilni prašek. V jajčno zmes vlijemo sončnično olje, dodamo mascarpone in moko. Mešanico razporedimo 1 cm visoko na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na srednji rešetki približno 20 minut. Nato pustimo, da se ohladi in z okroglim modelčkom izrežemo 2 cm velike obročke. Napojimo jih z mandarininim sokom.

Nugat in grenko kuverturo na drobno sesekljamo in postavimo na vodno kopelj. Stepeno smetano, začimbe za medenjake in vodo zavremo in nato s to mešanico prelijemo našo čokolado. Pustimo stati 2 minuti. Dobro premešamo z ročnim mešalnikom in hladimo približno 1 uro v hladilniku. Nato mešamo, dokler konsistenca ne postane zelo kremna.

Mango narežemo na majhne kocke. Pecivo serviramo, prelijemo s čokoladno glazuro, dodamo koščke manga in lešnike.

 

Share or print this recipe

več receptov

Jabolčna torta

Browniji iz avokada

brez glutena

Velikonočno pecivo

s pistacijami

Palačinke s kokosom in banano

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

z video navodili

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".