Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pekače z visokimi stranicami (30 x 40 cm)
Za osnovo in drobtine
Za skutin nadev:
Za na vrh:
Marelice operite, dobro odcedite, prerežite na pol in odstranite koščice.
Za pripravo drobtin raztopite maslo na nizki temperaturi. Moko, sladkor, kakav in stopljeno maslo dajte v skledo in dobro premešajte z leseno žlico. Vmešajte čokolado.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje z kroženjem zraka.
Dve tretjini drobtin vlijte na namaščen pekač in jih močno pritisnite (zelo dobro pritisnite, po želji pa testo 5 minut predhodno pecite, da bo podlaga nekoliko bolj hrustljava).
Za skutino kremo jajca, sladkor in ščepec soli mešajte približno 10 minut, da postane zmes zelo kremasta. Dodamo skuto, mascarpone in puding. Na koncu previdno dodajte pomarančni sok.
Na (predhodno pečeno) zmes iz drobtin namažite skutino zmes, nato po njej enakomerno razporedite marelice. Preostale drobtine enakomerno razporedite po marelicah. Pecite na srednji rešetki pečice približno 50-55 minut.
Share or print this recipe