Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Število porcij: 12
Čas priprave: 40 minut (brez hlajenja)
Za testo:
Za kremo iz bezga:
Za dekoracijo:
Oziroma:
Testo:
Hladno maslo narežite na kocke in ga skupaj z drugimi sestavinami zgnetite v testo.
Testo zavijte v plastično folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
Namastimo 28 cm velik pekač za torto.
Testo razvaljajte na debelino približno 5 mm in položite v tortni model. Dobro pritisnete na stranice. Odvečno testo odrežemo s ostrim nožem. Večkrat prebodemo z iglo. Pekač, obložen s testom, za 20 minut postavite v hladilnik.
Pečico segrejte na 180 stopinj, pečenje od zgoraj/spodaj.
Testo pokrijte s papirjem za peko, nanj kot utež položite stročnice in jih 15 minut pecite v ogreti pečici. Nato odstranite stročnice in torto pecite še 10 minut.
Počakajte, da se ohladijo.
Krema iz bezga:
Belo čokolado na grobo sesekljajte.
Smetano za stepanje zavrite, dodajte grobo sesekljano belo čokolado in jo stopite. Ponev odstavite z ognja in pustite, da se mešanica nekoliko ohladi.
Želatinske lističe za nekaj minut namočite v hladno vodo.
V posodi zmešajte kremni sir z grškim jogurtom in polovico bezgovega sirupa.
Drugo polovico bezgovega sirupa segrejte do mlačne temperature. Liste želatine dobro stisnite in jih stopite v tem. To raztopite v 4 žlicah kremnega sira in jogurtove kreme. Nato vanj vmešajte preostalo mešanico kremnega sira in jogurta.
Dodajte ohlajeno čokoladno zmes s stepeno smetano in sestavine dobro premešajte.
Sestavljanje:
Ohlajeno torto premažite s kremo iz bezgovih cvetov in torto z bezgovimi cvetovi postavite v hladilnik za vsaj 5 ur, najbolje čez noč.
Pred postrežbo okrasite s prepolovljenimi jagodami in bezgovimi cvetovi.
Share or print this recipe