• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

OBRNJENA TORTA Z HRUŠKAMI IN KARAMELO

Sestavine

26 cm velik okrogel pekač za torto

Za testo torte:

  • 2 jajci (M)
  • 120 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 150 g navadnega jogurta
  • 150 g moke
  • 100 g topljenega masla
  • 6 g pecilnega praška
  • 2 g soli

Za karamelo:

  • 50 g masla
  • 120 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 50 g smetane za stepanje
  • 2 g soli
  • 1 g cimeta
  • 2 g ingverja
  • 1/2 stroka vanilije
  • Ščepec čilija

Za dekoracijo:

  • 600 g izkoščičenih hrušk

Priprava

Jajca s sladkorjem stepite dokler se proizvede pena, dodajte jogurt, stopljeno maslo in sol, nato pa previdno dodajte mešanico moke in pecilnega praška.

Karamelo pripravite tako, da v ponvi raztopite maslo, dodate sladkor in na nizki temperaturi med nenehnim mešanjem topite, dokler se karamela ne dobite zlate karamele. Nato dodajte cimet, ingver, čili, vanilijo iz stroka in sol, premešajte in na koncu dodajte vročo smetano za stepanje. Karamelo nato vlijte v pekač, ki ste ga prej obložili s papirjem za peko. Na karamel položite četrtine hrušk eno poleg druge.

Preko hrušk prelijte zmes za torto, nato pa pekač postavite v ogreto pečico in pecite pri 160-170 °C približno 25-30 minut oziroma dokler z testom z iglo ne dobite popolnoma suhe igle. Še vročo torto previdno odstranite iz ponve in jo obrnite navzdol, da bodo karamelizirane hruške na vrhu. Najboljše je ko je slaščica še sveža in mlačna.

Share or print this recipe

več receptov

Tarte z jagodami in bezgom

Fina makova torta

Cupcake s praženimi mandlji

Biskvitna rolada z borovnicami

Pustni krofi

Breskev Galette

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".