Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
26 cm velik okrogel pekač za torto
Za testo torte:
Za karamelo:
Za dekoracijo:
Jajca s sladkorjem stepite dokler se proizvede pena, dodajte jogurt, stopljeno maslo in sol, nato pa previdno dodajte mešanico moke in pecilnega praška.
Karamelo pripravite tako, da v ponvi raztopite maslo, dodate sladkor in na nizki temperaturi med nenehnim mešanjem topite, dokler se karamela ne dobite zlate karamele. Nato dodajte cimet, ingver, čili, vanilijo iz stroka in sol, premešajte in na koncu dodajte vročo smetano za stepanje. Karamelo nato vlijte v pekač, ki ste ga prej obložili s papirjem za peko. Na karamel položite četrtine hrušk eno poleg druge.
Preko hrušk prelijte zmes za torto, nato pa pekač postavite v ogreto pečico in pecite pri 160-170 °C približno 25-30 minut oziroma dokler z testom z iglo ne dobite popolnoma suhe igle. Še vročo torto previdno odstranite iz ponve in jo obrnite navzdol, da bodo karamelizirane hruške na vrhu. Najboljše je ko je slaščica še sveža in mlačna.
Share or print this recipe