• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kuglof s pistacijami

Sestavine

Število porcij: 16
Čas priprave: 60 minut

Za kuglof:

  • 5 jajc
  • 250 g masla
  • 250 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 150 g mletih lešnikov
  • 150 g mletih pistacij
  • 180 g moke
  • 1 g pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 100 g navadnega jogurta
  • 30 g citronske melise (lističi)
  • 1 konica noža zelene barve za živila v gelu

Za dekoracijo:

  • 150 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 3 čajne žličke mleka (ali sirupa citronske melise)
  • 50 g na drobno sesekljanih pistacij

Priprava

Kuglof:

Pečico segrejte na 180 stopinj, pečenje od zgoraj/spodaj. Obložite in namastite pekač za kuglof.

Mehko maslo s sladkorjem mešajte, da dobite peno. Nato dodajte jajca eno po eno jajce in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi.

Zmešajte moko, mlete pistacije, mlete lešnike, pecilni prašek in sol ter jih dodajte mešanici.

Lističe citronske melise drobno sesekljajte in jih zmešajte z naravnim jogurtom. Namig: Če želite postreči torto, ki je bogato zelene barve, jogurtu pred mešanjem dodajte zeleno barvo za živila.

Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in ga pecite približno 50 minut. Preverite z vbodom igle!

Odstranite iz pečice in pustite, da se v pekaču ohladi.

Dekoracija:

Za glazuro zmešajte sladkor z mlekom ali sirupom iz citronske melise. Če je glazura pregosta dodajte še nekaj sirupa ali mleka.

Sestavljanje:

Torto obrnemo iz pekača in nanj namažemo glazuro.

Posujemo z drobno sesekljanimi pistacijami

Preden postrežemo, počakamo, da se ohladi.

Share or print this recipe

več receptov

Spekulatius-pralineji

z dve vrsti glazure

Pisani krhki piškoti

Čokoladna torta z karamelo in skutno kremo

Čokoladna torta

z jagodnim korenčkom

Sacher keksi

Kuglof s pistacijami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".