• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni stožec

Sestavine

za pribl. 12 kosov

Za čokoladno testo:

  • 90 g masla sobne temperature
  • 100 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • Ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci sobne temperature
  • 100 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 2 jedilni žlici kakava za peko
  • 120 g mleka sobne temperature

Za karamelno lešnikovo pokovko:

  • 50 g arašidov
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 100 g tople smetane za stepanje
  • 25 g masla
  • 50 g pokovke

Nadalje:

  • 12 sladolednih stožcev
  • 1 pekač
  • Aluminijska folija

Priprava

Pečico segrejte na 175°, pečenje od zgoraj/spodaj, in obložite pekač za torte ali kolačke s 3-4 plastmi aluminijaste folije. V folijo z nožem naredite 12 majhnih zarez in vanjo previdno vstavite sladoledne stožce.

Maslo, sladkor, vanilijo in tudi sol dajte v skledo za mešanje ter mešajte 2-3 minute, da dobite kremasto maso.

Jajca dodamo eno po eno, da dobimo homogeno maso.

Moko zmešajte s pecilnim praškom in kakavom v prahu ter jo na najnižji hitrosti izmenično z mlekom počasi dodajajte zmesi.

V sladoledne stožce napolnite 2/3 testa in te približno 15-20 minut pecite v ogreti pečici.

Za nadev lešnike grobo sesekljamo.

Sladkor dajte v kozico, ki se ne prijema, in ga stopite na srednji temperaturi. Ne mešajte, temveč ponev obračajte. Ko sladkor postane zlato rjave barve, postopoma vmešajte toplo smetano za stepanje (pozor: vroča para!).

Počakajte, da se zmes nekoliko ohladi, le nato vmešajte maslo.

Toplo karamelo zmešajte s popovko in lešniki, namažite na čokoladne stožce in se takoj postrezite.

 

Namig: Namesto sladolednega stožca lahko uporabite tudi pekač za mafine.

Share or print this recipe

več receptov

Tarte z meto in limono

Kokosove paličice

Brezglutenska ajdova torta

Kuglof z okusom jabolčne pite

Polnozrnata ribezova pita

Čokoladni kolač z orehi

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".