Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 12 kosov
Za čokoladno testo:
Za karamelno lešnikovo pokovko:
Nadalje:
Pečico segrejte na 175°, pečenje od zgoraj/spodaj, in obložite pekač za torte ali kolačke s 3-4 plastmi aluminijaste folije. V folijo z nožem naredite 12 majhnih zarez in vanjo previdno vstavite sladoledne stožce.
Maslo, sladkor, vanilijo in tudi sol dajte v skledo za mešanje ter mešajte 2-3 minute, da dobite kremasto maso.
Jajca dodamo eno po eno, da dobimo homogeno maso.
Moko zmešajte s pecilnim praškom in kakavom v prahu ter jo na najnižji hitrosti izmenično z mlekom počasi dodajajte zmesi.
V sladoledne stožce napolnite 2/3 testa in te približno 15-20 minut pecite v ogreti pečici.
Za nadev lešnike grobo sesekljamo.
Sladkor dajte v kozico, ki se ne prijema, in ga stopite na srednji temperaturi. Ne mešajte, temveč ponev obračajte. Ko sladkor postane zlato rjave barve, postopoma vmešajte toplo smetano za stepanje (pozor: vroča para!).
Počakajte, da se zmes nekoliko ohladi, le nato vmešajte maslo.
Toplo karamelo zmešajte s popovko in lešniki, namažite na čokoladne stožce in se takoj postrezite.
Namig: Namesto sladolednega stožca lahko uporabite tudi pekač za mafine.
Share or print this recipe