Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za 20 cm velik pekač za torto
Za testo:
Za skutin nadev:
Za čokoladni premaz:
Nadalje:
Za dekoracijo:
Maslo in čokolado počasi stopite v ponvi. Jajca ločite. Beljake stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena. Jajca s sladkorjem stepajte, dokler zelo spenijo. Med nenehnim mešanjem dodajte mešanico čokolade in masla, nato pa še kislo smetano.
Vmešamo moko, pomešano s pecilnim praškom, in nazadnje dodamo tudi stepene beljake.
Pečico segrejte na 170 °C, pečenje z kroženjem zraka. Pekač za torte postavite na pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj vlijte testo. Pecite približno 60 minut na srednji rešetki. Preverite z vbodom igle! Odstavite in pustite, da se ohladi.
Za skutino kremo vse sestavine dobro premešajte.
Ohlajeno torto z dolgim nožem za kruh vodoravno razrežite na tri dele.
Postavite na tortni krožnik (ali vrtljivo stojalo za torte). Namažite s 3 žlicami karamelne kreme in prekrijte s tanko plastjo skute. Na vrh položite drugo testo za torto in tudi to testo premažite s karamelno kremo in skuto. Na vrh položite zadnjo plast torte in z lopatico enakomerno razporedite skutino zmes. Stranice potegnite navzdol, da bo viden del karamelne kreme. Torto pustite v hladilniku, da se ohladi, dokler se krema ne strdi.
Čokolado počasi stopite v smetani za stepanje. Ko dobi pravo konsistenco (ne preveč tekoča), čokoladno glazuro z žlico namažite na sredino torte in jo razporedite navzven. Pustite, da nekoliko curlja po strani.
Ko se čokoladna glazura začne strjevati, torto okrasimo z ameriškimi orehi pekan, makadamija, karameliziranimi sesekljanimi lešniki in čokoladnimi pralinami. Ohladite pred postrežbo.
Share or print this recipe