• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Buhtlji

Sestavine

Testo:

  • ½ kocka kvasa
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 100 ml mleka
  • 400 g navadne pšenične moke
  • 50 g vročega masla
  • Sol, limona, vaniljev sladkor
  • 1 žlica ruma
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 150 g marelične marmelade

 

Omaka:

  • 1 liter mleka
  • 4 žlice Wiener Zucker granuliranega sladkorja
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Malce ruma
  • 1 zavitek vaniljevega pudinga v prahu
  • 100 g tekočega masla

Priprava

Kvas zmešajte s pecilnim praškom, dodajte ga v polovico mlačnega mleka in zmešajte z malce pšenične moke, da nastane gosto testo. Poprašite ga z moko in pustite, da vzhaja na toplem tako dolgo, da se pojavijo razpoke. Preostale sestavine zanetite v gladno, srednje trdo testo. Na pomokani površini razvaljajte testo v pravokotnik in ga narežite na koščke velike 4 x 4 cm. Nanje nanesite marelično marmelado, prepognite vogale in jih stisnite, da marmelada, ne bo iztekala.

Vsak buhtelj potopite v stopljeno maslo in ga položite na pekač. Pustite, da vzhajajo na toplem, dokler ne postanejo dvakrat večji. Ponovno jih namažite s tekočim maslom in pecite v okreti pečici na 160 °C približno 40 minut.

Za omako segrejte mleko z Wiener Zucker granuliranim sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in rumom. Nekaj mleka zmešajte s praškom za puding in ga nato vmešajte v ogreto mleko.

Ko so buhteljni pečeni jih še enkrat namažite z vročim maslom in potresite s sladkorjem. Postrezite jih z vaniljevo omako.

Share or print this recipe

več receptov

Buhtlji

Polnozrnata ribezova pita

Carski praženec z dušenimi slivami

Rezine iz hrušk in marcipana

Ledena kava

s kornetom

Moderna linška torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".