• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Poletna Pavlova

Sestavine

Za jagodno omako:

  • 200 g svežih jagod
  • 70 g Wiener Zucker granuliranega sladkorja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 limona

Za pecivo:

  • 1/8 litra jajčnega beljaka
  • 300 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 50 g vode
  • 50 g praženih mandljevih listov

Za kremo: 

  • ¼ stepene smetane
  • 300 g maskarpona
  • 2 rumenjaka
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja v prahu

 

Priprava

Jagode operemo, narežemo na majhne koščke in 1 uro mariniramo s sladkorjem in limoninim sokom. Zmes po eni uro odcedimo v situ. Sok, ki smo ga pridobili iz jagod, zavremo s finim granuliranim sladkorjem, dodamo koruzni škrob in zmanjšamo ogenj.

Rumenjake stepemo s 100 g sladkorja. Preostali sladkor zavremo skupaj z vodo, dokler v mešanici ne nastanejo mehurčki. Preverite, če je sladkor pravilne konsistence. Za to boste potrebovali žično zanko. Le-to pomočite v vreli sladkor ter previdno pihajte, kot pri milnih mehurčkih. Če nastane lep mehurček, lahko vroči sladkor, ob stalnem mešanju, dodamo beljakom. Ko se mešanica nekoliko ohladi, jo lahko napolnite v vrečko za dekoriranje.

Vzemite peki papir in nanj, s pomočjo kozarca, narišite manjše kroge. List nato obrnite, bodite pa pozorni, da se bodo narisani krogi še zmeraj videli.

Maso nanesite na kroge, po robih pa nanesite še pike. Potresite maso z narezanimi mandlji in pecite na predhodno segreti rešetki na 140 °C. Po 30-40 minutah vzemite pavlove iz pečice. Če želite, da je sladica znotraj še mehka, to storite še prej. Počakajte, da se ohladijo.

Za kremo:

Nad vročo kopeljo stepite dva rumenjaka in 20 gramov sladkorja v prahu, dokler mešanica ne postane kremna. Rumenjak in mascarpone ter preostali sladkor v prahu nežno zlagajte v smetano. S kremo napolnite pavlove ali pa jo razporedite po vrhu in dodajte še jagodni ragu.

Share or print this recipe

več receptov

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Makov štrudelj

Kokosovi piškoti s sladkorno glazuro

in posušenimi cvetovi

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

z video navodili

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".