• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jagodni-metin sirup

Sestavine

Količina: 1 liter sirupa
Čas priprave: 50 minut

  • 1000 g jagod
  • 500 ml vode
  • 1000 g Wiener sladkor za sirup iz jagodičevja in koščičastega sadja
  • 1/2 pesti listja poprove mete

Priprava

Jagode operite, odstranite peclje in jih prerežite na pol.

Dajte jih v lonec z vodo, zavrite in kuhajte 10 minut. Počakajte, da se ohladijo.

Ohlajeno zmes zmešajte s sladkorjem in čez noč namakajte v hladnem prostoru.

Zmes prelijemo v posodo skozi fino cedilko.

Liste poprove mete grobo nasekljajte, jih dajte v vrečko za začimbe za enkratno uporabo in jo dajte v lonec. Sirup naj zavre, ter se kuha še 3 minute.

Vrečko za začimbe odstranite, ter sirup takoj nalijte v pripravljene kozarce za vlaganje.

Share or print this recipe

več receptov

Irish Coffee

Sirup iz bezgovih cvetov

Punč iz pečenih jabolk

Sladki in slani toffee „Freakshake“

Sirup rdečega ribeza s parnim sokovnikom

Čaj z okusom pomaranče in vanilije

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".