• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sirup iz bezgovih cvetov

Sestavine

  • 15 - 20 cvetnih kobuljev bezga
  • 1 kg sladkorja za sirupe iz bezga in zelišč Wiener Zucker
  • 3/4 l vode

Priprava

Kobulje bezga operemo, dobro otresemo in odstranimo debelejša stebla. Sladkor za sirupe raztopimo v vroči vodi in kuhamo, dokler raztopina ni prozorna. Nato z njo prelijemo bezgove cvetove. Pustimo stati na hladnem 48 ur. Nato sirup precedimo, napolnimo v sterilne steklenice, dobro zapremo in hranimo na hladnem. Za podaljšanje roka uporabe lahko sirup pred vstekleničenjem 3 minute kuhamo.

Nasvet: Izboljšajte sirup ob pripravi z dodajanjem zelišč ali začimb, npr. melise, cimeta, limone ... Bezgov sirup razredčen z mineralno vodo je enkraten poletni osvežilni napitek, razredčen s šampanjcem je okusen koktajl.

Share or print this recipe

več receptov

Punč iz grozdja in citrusov

brez alkohola

Kurkumin latte

Zlato mleko

Punč s citrusi in ginom

Marelična marmelada z marcipanom

Sirup iz pomaranč in granatnih jabolk

Čaj z okusom pomaranče in vanilije

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".