• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Mojito sirup z meto

Sestavine

  • 1 skodelica metinih listov
  • 1 paket Wiener Zucker sladkorja za sirupe
  • ¾ litra vode
  • Po želji: 4 cl belega ruma

Priprava

Meto otresite in odstranite stebla. Wiener Zucker sladkor za sirupe stopite v vroči vodi. Mešanico pustite vreti dokler ne postane povsem prozorna in jo potem prelijte preko metinih listov. Pustite liste, da stojijo v sladkorju vsaj 48 ur. Če želite, lahko dodate tudi beli rum.

Sirup precedite skozi fino cedilo in ga prelijte v čiste flaše. Dobro jih zaprite in shranite v hladnem prostoru.

Nasvet:

Arabska meta ima veliko močnejši okus in je za sirupe tudi veliko bolj primerna.

Razmerje:

Sirup redčimo z vodo v razmerju 1:7.

Po odprtju shranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.

Share or print this recipe

več receptov

Chai-Latte

Pomarančni čaj s cimetom

Sirup iz marelic

Chai Latte Sirup

Punč iz pečenih jabolk

Punč iz grozdja in citrusov

brez alkohola

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".