• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Robidov sirup

Sestavine

  • 1 kg robid
  • 500 ml vode
  • 1 kg Wiener sladkornega sirupa za jagodičevje in koščičasto sadje

 

Priprava

Robide operemo, osušimo, zavremo v ponvi z vodo in pustimo vreti 5-10 minut. Ohlajeno mešanico robid zmešamo s sladkornim sirupom in pustimo čez noč v hladilniku. Mešanico robid iztisnite in precedite skozi gosto cedilo. Sirup zavremo, pustimo vreti 3 minute in še vročega prelijemo v sterilne steklenice. Dobro zapremo in shranimo na hladnem. Redčenje: 1 del sirupa + 6 delov vode Po odprtju hranite v hladilniku in hitro porabite

Nasvet: Okusno je s pinjencem.

Share or print this recipe

več receptov

Punč s citrusi in ginom

Sirup iz ingverja in limone

Rabarbarin sirup

z video navodili

Sivkin sirup

Jagodni-metin sirup

Livadni sirup

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".