• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Focaccia z drobljencem iz češenj in marelic

Sestavine

za običajno ali velik pekač za peko

za drobtine

  • 60 g moke
  • 40 g masla sobne temperature
  • 1 ščepec soli
  • 20 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

sestavine za kvašeno testo

  • 500 g moke
  • 250 ml mleka
  • 150 ml vode
  • 10 g svežega kvasa ali ½ zavojčka instant kvasa
  • 100 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • Ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 ščepec soli

za na vrh

  • 150 g marelic
  • 150 g izkoščičenih češenj
  • Repično olje

Priprava

Priprava drobtin

Sestavine za drobtine dajte v skledo in z gnetite, dokler ne dobite drobljive zmesi.

Drobtine zatem postavite v hladilnik.

Kako pripraviti kvašeno testo

Za pripravo testa dajte vse sestavine v posodo in z leseno kuhalnico mešajte, dokler ne dobite zelo tekoče in lepljive zmesi.

Testo pustite vzhajati na toplem za vsaj 2 uri. Najbolje je, da testo v tem času vsakih 30 minut z navlaženimi rokami raztegnete in prepognete. To storite tako, da primete kos testa za rob, testo nežno dvignete in položite na nasprotno stran posode. (To ni vsekakor potrebno, a če to storite bo vaše testo vsekakor boljše strukture)

Po 1,5 uri namažite pekač z repičnim oljem, vanj previdno vlijte testo, vse skupaj pokrijte in pustite vzhajati še 30 minut.

Medtem marelice in češnje operite in narežete na majhne koščke.

Pečico segrejte na 190 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.

Nato roke dobro premažite z repičnim oljem in s prsti v testo naredite veliko majhnih luknjic.

Na vrh te sladke focaccio dajte sadje, potresite z drobtinami in pecite v ogreti pečici približno 45 minut, da se zlato rjavo zapeče.

Namig: Focaccia s češnjami in marelicami je okusna sama po sebi, odlično pa se poda tudi z malo masla ali vanilijevega preliva.

Share or print this recipe

več receptov

Palačinke z lešniki in makom

Fina makova torta

Kostanjev šarkelj

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Schwarzwaldski tartlet

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".