Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pekač za torte s premerom 26 cm in za približno 2,4 litra.
za testo:
za nadev jabolčnih štrudelj:
Najprej dajte vse sestavine za kvašeno testo v posodo za mešanje in gnetite s kavljem kuhinjskega mešalnika, ročnim mešalnikom ali rokami vsaj 10 minut, da dobite zelo mehko in gladko testo.
Rahlo lepljivo testo nato na pomokani delovni površini z v moko namočenimi rokami oblikujte v kepo in jo položite v skledo.
Testo pokrijte in pustite stati na toplem mestu ali na sobni temperaturi približno 60 minut, da precej naraste. Medtem pripravimo sestavine za nadev jabolčnih štrudelj
Za nadev za jabolčni štrudelj jabolka olupite, odstranite sredico in sadeže narežite na majhne koščke.
Kose jabolk dajte v skledo z drugimi sestavinami in dobro premešajte.
Nato segrejte pečico na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in namažite pekač z malo masla.
Ko testo vzhaja, ga na pomokani delovni površini razvaljajte v približno 1 cm debel pravokotnik in po testu razporedite nadev za jabolčni štrudelj.
Nato list testa previdno zvijte po krajši strani, nato pa oba konca in šiv na vrhu testa tesno stisnite skupaj.
Testo s šivom navzgor položite v pripravljen pekač in močno pritisnite konce skupaj.
Kuglof z jabolčnimi štruklji pustite vzhajati približno 20 minut, nato pa kuglof pecite na najnižji rešetki ogrete pečice približno 35-40 minut, da se zlato rjavo zapečejo.
Ko se kolač ohladi, jo vzemite iz pekača, potresite s sladkorjem in pojejte svežo.
Namig: Ta nadev je odličen tudi za listnato testo.
Share or print this recipe