• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Vložene breskve z kardamomom

Sestavine

Porcije / polnilna količina: pribl. 2250 ml (3 skodelic, vsaka 750 ml)
Čas priprave: 50 minut

  • 2 kg breskev
  • 850 ml vode
  • 125 g Wiener finega kristalnega sladkorja
  • 2 bio limoni
  • 4 zelene kapsule kardamoma
  • 2 nageljnovih žbic

Priprava

Vodo in sladkor dajte v posodo.

Limone operite pod tekočo vročo vodo in jih zatem osušite. Nato jih kolikor se le da tanko olupite, položite v tekstilno čajno vrečko ali čajnik z začimbami in jih obesite v lonec. Vlijte limonin sok.

Mešanico med nenehnim mešanjem zavrite in kuhajte eno minuto.

Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Na koncu odstranite začimbe.

Breskve eno po eno potopite v vrelo vodo za približno 30 sekund, jih izdolbite z žlico z režami, odcedite in olupite z nožem za lupljenje.

Pečico segrejte na 90 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.

Breskve prerežite na pol, odstranite sredico in narežite na kolobarje. V pripravljene kozarce takoj položite rezine breskev v slojih.

Prelijte sok, da bo približno 2,5 cm pod robom kozarca. Rezine breskev morajo biti prekrite z osnovo. Kozarce tesno zaprite.

Kozarce postavite v posodo, napolnjeno z vodo do višine 2 cm, in jih pasterizirajte približno 40 minut.

Kozarci naj se ne dotikajo en drugega. Pasterizirajte približno 40 minut.

Z kuhinjsko krpo previdno vzemite iz pečice, položite na vlažno krpo in pustite, da se ohladi.

Namigi:

S ploščatim nožem odprite kardamom, odstranite semena in jih zmeljite v možnarju, da pridobite sladko in pikantno eterično olje.

Marelični kompot se še posebej dobro ujema s carskim pražencem in drobtinami iz pšeničnega zdroba.

Kompot pa lahko pasterizirate tudi v parnem loncu pri 100oC 40 minut.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodna marmelada z bezgovimi cvetovi

Marelično borovničeva marmelada

Marmelada iz breskev in fig

Syrup iz limete, kumare in bezovih cvetov

Marmelada iz malin in mandljev z dodatkom amaretta

Paradižnikov čatni z jabolkom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".