• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Malinov džem s penino in citronsko meliso

Sestavine

Sestavine:

  • 500 g malin
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • 500 ml suhe penine
  • pest svežih lističev neškropljene citronske melise

Priprava

Maline dobro preberemo in jih samo nalahno oplaknemo ter osušimo, nato jim primešamo želirni sladkor in pustimo vse skupaj stati približno 10 minut. Vmes na drobno nasekljamo melisine lističe.

Malinovi masi prilijemo penino, vse skupaj dobro zmešamo in pristavimo na štedilnik. Do vretja ves čas po malem mešamo, nato pustimo, da sadna mešanica vre na blagi temperaturi od 4 do 6 minut. Čisto pred koncem vretja dodamo še nasekljane lističe citronske melise. Preverimo, ali je mešanica že želirala, nato z njo napolnimo majhne kozarce, ki jih dobro zapremo.

Naš nasvet:

Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru, pa bo zlahka ostala sveža leto dni ali celo več.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Višnjeva marmelada

s kokosom

Syrup iz limete, kumare in bezovih cvetov

Češnjev džem z jagodičevjem

Marmelada iz kivija, jagod in malin z meto

Paradižnikov čatni z jabolkom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".