• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Velikonočna gnezda

Sestavine

Sestavine za testo:
- 500 g moke
- 250 ml mleka
- 2 jajčna rumenjaka
- 80 g mehkega masla
- 80 g Wiener Zucker sladkorja za peko
- 4 g soli
- 20 g svežega kvasa ali 1 paketek suhega kvasa
- Naribana lupina ½ bio limone

Sestavine za makovo-citrusno polnilo:
- 350 g mletega maka
- 250 g mleka
- 75 g stopljenega masla
- 125 g  Wiener Zucker sladkorja za peko
- Sok in lupina 1 bio limone
- 2 paketka vaniljevega sladkorja
- 2 žlički škroba

Sestavine za polnilo z lešniki in jajčnim likerjem:
- 420 g mletih lešnikov
- 140 g mleka
- 100 g jajčnega likerja
- 100 g  Wiener Zucker sladkorja za peko
- 2 paketka vaniljevega sladkorja
- 2 žlički škroba

Sestavine za malinovo-pistacijino polnilo:
- 350 g mletih pistacij
- 250 g mleka
- 125 g  Wiener Zucker sladkorja za peko
- 2 paketka vaniljevega sladkorja
- 2 žlički škroba
- 250 g pireiranih malin

Poleg tega:
- 1 jajce in malo mleka za premazovanje
- 150 g  Wiener Zucker sladkorja v prahu
- 5-7 žlic limoninega soka

Priprava

1. Za testo dajte vse sestavine v mešalno skledo in jih z mešalnimi kavljem kuhinjskega aparata ali ročno gnetite vsaj 10–15 minut, dokler ne dobite gladkega testa. Preostale polovice jajčnih lupin lahko uporabite kot podstavek v gnezda in jih po peki odstranite.  
2. Testo oblikujte v kroglo na pomokani površini, vrnite ga nazaj v skledo, pokrijte in pustite, da vzhaja približno 1 uro.  
3. Za polnilo po izbiri dajte vse sestavine v skledo in jih dobro premešajte.  
4. Pečico segrejte na 180 °C z zgornjim in spodnjim ogrevanjem in pekač obložite s papirjem za peko.  
5. Po vzhajanju testo razdelite na 6 enako težkih delov.  
6. Vsak kos testa najprej na pomokani površini razvaljajte na pravokotnik debel 5 mm in ga enakomerno premažite s 3–4 žlicami polnila.  
7. Testo zvijte po kratki strani in ga po dolžini prerežite, da bo polnilo vidno.  
8. Obe trakovi testa zasukajte skupaj, jih položite na pripravljen pekač in oblikujte v majhno gnezdo.  
9. Jajce stepite z malo mleka in z mešanico rahlo premažite gnezda.  
10. Preostale polovice jajčnih lupin položite v sredino gnezda in jih pecite v predhodno ogreti pečici približno 25–35 minut, dokler ne postanejo zlato rjave.  
11. Sladkor za peko presejte in ga zmešajte z limoninim sokom, da dobite nekoliko tekočo glazuro.  
12. Gnezda premažite z glazuro, v sredino položite velikonočno jajce in ga podarite ali uživajte takoj.

Share or print this recipe

več receptov

Medenjaki z mandarinami in mangom

Cupcake s praženimi mandlji

Pecivo z kuhanim vinom

Borovničeva torta s pinjencem

Borovničevo-čokoladne kocke

Čokoladni stožec

s karamelno lešnikovo pokovko

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".