• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Šolski stožec iz vafljev

Sestavine

Vaflji

  • 1 neobdelana limona
  • 75 g mehkega masla
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 2 jajci
  • 150 pšenične moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 150 ml pinjenca

Glazura

  • 1 beljak
  • 200 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 čajna žlička limoninega soka (lahko še 1-2 čajni žlički več)
  • Barve za živila

Dekoracija

  • Posipni dekor

Priprava

Za vaflje nastrgajte limono in stepite v penasto maso z maslom in sladkorjem. Dodajte jajca, moko in pecilni prašek ter dobro zmešajte. Ob mešanju testa dodajte pinjenec. Testo mora dobiti viskozno konsistenco - če je pregosto, dodajte več pinjenca.

Vlijte testo na vroč, namaščen pekač za vaflje in valje specite enega za drugim. Pustite da se ohladijo in z nožem narežite v obliko šolskih stožcev.

Za glazuro zmešajte beljak v posodi. Postopoma dodajajte sladkor v prahu in sok limone, kot tudi barvo za živila. Mešajte približno 10 minut. Masa bi morala imeti viskozno konsistenco in le počasi steči iz mešalne palice. Če je masa pretrda, dodajte limonin sok po kapljicah.

Premažite glazuro preko zgornjega dela šolskih stožcev iz vafljev in okrasite po želji s posipni dekor.

Fotografija: © UM Panmedia

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladni stožec

s karamelno lešnikovo pokovko

Bananin kruh

Sacher keksi

Polžki z borovnicami in skuto

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Jabolčna-makova torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".