• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Makroni iz vanilije

Sestavine

  • 200 g mandljeve moke
  • 200 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 160 g beljakov
  • 200 g Wiener Zucker granuliranega sladkorja
  • Voda
  • 500 g drobno sesekljane bele čokolade
  • 260 g stepene smetane
  • Vaniljev strok

Priprava

Mandljevo moko in sladkor presujte in zmešajte z 80 g beljaka, da nastane pasta. Nato stepite 70 g Wiener Zucker sladkorja z 80 g beljakov, da nastane sneg. 130 g granuliranega sladkorja zavrite z vodo, do 118 °C. Mešanico nato nežno prelijte v sneg in vse skupaj počasi mešajte v kuhinjskem robotu. Nato vse skupaj premešajte na najvišji hitrosti.

Sneg previdno zlagajte v mandljevo pasto in z maso nato napolnite dresirno vrečko. Izberite šobo velikosti 6 ali 8. Ko makrone iztisnete iz vreče, pustite, da se 30 minut sušijo pri sobni temperaturi. Površina se mora strditi. Nato jih pecite približno 10 minut, na 160 °C.

Za nadev zavremo stepeno smetano in ji dodamo nastrgan vaniljev strok in čokolado. Nadev pustimo na hladnem počivati 12 ur, da se strdi. Makrone nato sestavimo.

Share or print this recipe

več receptov

Makovi zvitki

Buhtlji

Polžki z borovnicami in skuto

Bananin kruh

Krompirjeva torta s čokolado

Poletna Pavlova

z jagodno omako

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".