• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Spekulatius-pralineji

Sestavine

pribl. 30 kosov

  • 100 g mehkega masla
  • 100 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 125 g grenke čokolade
  • 125 g mletih lešnikov
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • ¼ čajna žlica mletega ingverja (nadomestite lahko z kardamomom)
  • ¼ čajne žličke mletih nageljnovih žbic
  • ¼ čajne žličke mletega muškatnega oreška
     
  • Barvni sladkorni posip za dekoracijo.
  • Kokosova moka za dekoracijo

Priprava

Mehko maslo s sladkorjem premešajte, da dobite peno.

Grenko čokolado stopite nad paro - za to zavrite vodo v kozici. Čokolado razrežemo na kose. Nad vrelo vodo dajte posodo primerne oblike in materiala ter v njej med nenehnim mešanjem stopite čokolado.

Sesekljane lešnike na kratko prepražimo v ponvi, skupaj z začimbami, brez maščobe, kar izboljša okus.

Masleni zmesi dodajte stopljeno čokolado in lešnike z začimbami ter dobro premešajte. Mešanica mora biti gosta in ne tekoča, če je potrebno vmešajte več lešnikov.

Hladite približno 30 minut v hladilniku.

Z čajno žličko iz mase pripravite okrogle oblike in jih z rokami oblikujte v kroglice. Potresite z barvnim sladkornim posipom za dekoracijo ali kokosovimi kosmiči. Do postrežbe shranite v hladilniku.

Copyright: Mei liabste Speis

Share or print this recipe

več receptov

Breskev Galette

Tiramisu Taco

Tarte z jagodami in bezgom

Tiramisu z limono in malinami

Velikonočni zajček iz listnatega testa

Jabolčno-mandljeva torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".