Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za posip:
Vse sestavine za matcha rogljičke dajte v mešalno skledo in jih z mešalnikom z nastavki za gnetenje ali z rokami hitro zgnetite v gladko testo.
Testo oblikujte v kroglo, rahlo sploščite, dobro zavijte in pustite počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
Pečico segrejte na 190 °C (zgornje/spodnje gretje) in pripravite 1–2 pekača, obložena s peki papirjem.
Ohlajeno testo razdelite na 10 g težke kose in oblikujte kroglice. Kroglice nato zvaljajte v približno 10 cm dolge svaljke in oblikujte rogljičke.
Rogljičke položite na pripravljene pekače in pecite približno 12–15 minut.
Kristalni sladkor zmešajte z matcha prahom.
Pečene rogljičke pustite 1–2 minuti, da se rahlo ohladijo, nato pa jih še tople povaljajte v mešanici sladkorja in matche.
Ohlajene shranite v škatli za piškote do 5–6 tednov.
Share or print this recipe