• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marelična marmelada z makom

Sestavine

Sestavine:

  • 1 kg marelic
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
  • sok ene limone
  • 2 žlici mletega maka

Priprava

Priprava:

Marelice operemo, odstranimo koščice in jih narežemo na četrtine ter jih damo v lonec. Primešamo želirni sladkor in limonin sok ter pustimo stati približno 30 minut. Nato lonec s sadjem postavimo na štedilnik, mešanico zavremo in jo pustimo nežno vreti od 4 do 6 minut. Vmes ves čas mešamo.

Kuhani sadni kaši dodamo mak, vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v pripravljene kozarce, ki jih takoj tesno zapremo.

Naš nasvet:

Kadar nismo prepričani, ali je marmelada že kuhana, si pomagamo tako, da žličko pripravljene sadne dobrote kanemo na hladen krožnik. Če se marmelada ne razlije po njem, je že dovolj gosta, da jo lahko začnemo prelivati v kozarce za shranjevanje.

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz rabarbare in jagod

Marmelada iz rabarbare in jagod

Nektarinino-rožmarinov čatni

Marelična marmelada z marcipanom

Marmelada iz kivija, jagod in malin z meto

Marelična vaniljeva marmelada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".