• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Sestavine

za vrtince

  • 2 beljak
  • 1 ščepec soli
  • 110 g Wiener Sladkor za peko

za testo

  • 7 jajc
  • 280 g Wiener Sladkor za peko
  • 150 ml nevtralnega olja
  • 150 ml vode
  • 280 g gladke moke
  • 25 g kakava za peko
  • 1 paket pecilnega praška

za pariško kremo

  • 400 ml stepene smetane
  • 400 g kuverture (temne)

drugo

  • 2 pekača za torte (⌀ 22 cm)
  • marelična marmelada
  • barve za živila (gel barva)
  • vrečka za dekoriranje
  • pisani sladkorni posip

Priprava

Lahko pripravite dan poprej: Dno torte, pariško kremo, vrtince

Priprava vrtincev

Segrejte pečico na 100 °C na zgornjem in spodnjem gretju. Pekač za torto obložite s papirjem za peko. Stepite čisti beljak s soljo v nemastni in čisti posodi. Ko se beljak začne peniti, začnite počasi dodajati sladkor. Stepajte tako dolgo, dokler se sladkor ne stopi in sneg ne sveti. Pomembno je, da na metlici stojijo dolge konice.

Pripravite vrečko za dekoracijo. Potopite čisti čopič ali dolgo palčko v barve v gelu in naredite eno črto z vsako barvo od spodaj navzdol. 5-6 barv/črt je optimalnih. Bodite pozorni na to, da se črte ne dotikajo in, da se vreča za dekoracijo ne zmečka. Napolnite sneg v vrečko in iztisnite na obložen pekač. Pustite, da se vrtinci sušijo v segreti pečici 2-3 ure.

Izklopite pečico in pustite vrtince še 1-2 ure v pečici. Pustite, da se ohladi čez noč.

Specite dno torte

Segrejte pečico na 180 °C s kroženjem zraka in obložite pekače za torte s papirjem za peko.

Stepite jajca in Bio kristalni sladkor nekaj minut zelo penasto, ob mešanju počasi dodajte olje in vodo. Zmešajte moko s pecilnim praškom in vmešajte v testo. Napolnite pekače za torte s testom do polovice in potem pecite 35-40 minut (test s palčko!!). Pustite, da se ohladi v pekaču. Ko sproščate testo iz pekačev robove najprej obidite z nožem.

Priprava pariške kreme

Za pariško kremo narežite čokolado na majhne koščke. Zavrite smetano v loncu. Odstranite lonec s štedilnika in dodajte koščke čokolade. Mešajte dokler se čokolada popolnoma ne stopi in ne nastane kremasta masa. Pustite, da se masa ohladi (najmanj 4 ure, bolje čez noč).

Naslednji dan lahko končate torto:

Napolnite pariško kremo v posodo in potem močno stepite z mešalcem, dokler ne nastane trda krema.

Razrežite oba dna torte vodoravno in napolnite kremo v vrečko za dekoriranje. Položite spodnjo dno na vrtečo podlago in na debelo namažite z marelično marmelado. Z vrečko za dekoriranje razdelite pariško kremo na dno in pogladite.

Položite naslednji del torte na kremo in namažite z marmelado (tukaj ne dodate kreme). Položite naslednji del, marmelado, kremo in zadnji del torte. Zdaj zgornji del najprej namažite s kremo od zgoraj, potem namažite stranice. Pogladite s paleto za torte.

Spodnji rob dekorirajte s sladkornim posipom. Položite vrtince na torto. Postavite na hladno.

 

Opomba: Čez čas bodo vrtinci posrkali vlago iz torte in zato ne bodo več tako hrustljavi. Tega ni možno preprečiti. Vendar ne bodo postali mehki, oz. ne bodo spustili barve na torto.

Share or print this recipe

več receptov

Wiener Zucker božična torta

Mandljevo-brusnična torta s kremo iz bele čokolade

Ledena kava

s kornetom

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

Breskev Galette

Buhtlji

Torta z mrvicami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".